APPELEN UIT DE OVEN MET WALNOTEN


APPELEN UIT DE OVEN MET WALNOTEN

Ingrediënten voor vier personen: 4 grote doorgeboorde appels, 3 eetl. honing, 100 gr. fijngehakte walnoten, 30 gr. boter, 100 gr. rozijnen, 3,5 dl water, 2 theel. maïszetmeel 2 eetl. koud water. sap van ½ citroen, sap van ½ sinaasappel, kaneel naar smaak.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de bovenste helft van de appels. Bestrijk het geschilde deel met de honing en haal door de gehakte noten. Zet de appels rechtop in een ovenschaal. Verdeel de boter en de rozijnen over de holtes in de appels. Overgiet de appels met het sinaasappel- en het citroensap en strooi er wat kaneel over. Giet de 3,5 dl. water in de ovenschaal. Zet de appels circa 40 minuten, afhankelijk van het formaat, in de oven. Zet de appels op een schaal. Zet de ovenschaal op hoog vuur en breng het vocht van de appels aan de kook. Roer het maïszetmeel aan met het koude water, roer door de saus en laat 1 minuut op middelhoog vuur doorkoken. Giet de saus bij de appels en laat ze afkoelen.

Comments & Responses

Comments are closed.