ANANAS VAN DE BARBEQUE


ANANAS VAN DE BARBEQUE

Benodigdheden voor acht schijven ananas: 1 rijpe ananas, 2 eetl. margarine, 2 eetl. rum, 4 eetl. bruine basterdsuiker, 125 ml. slagroom, 1 eetl. poedersuiker, kokosijs of vanille-ijs.

Steek de barbecue aan. Snij de ananas in 8 plakken en snij de schil en harde kroontjes eraf. Verwijder ook de harde kern. Bestrijk het barbecuerooster met margarine en leg de schijven ananas erop. Rooster de onderkant in ca. 2 minuten mooi bruin. Keer de schijven om. Sprenkel de rum erover en strooi de bruine suiker erover. Rooster de schijven in nog 2 minuten bruin en laat de suiker smelten. Leg ze eventueel op aluminiumfolie. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Leg de schijven ananas op vier borden en schep er twee bolletjes kokos- of vanille-ijs naast. Schep de slagroom over de warme ananas en het ijs

Comments & Responses

Comments are closed.